Hvordan ta vare på orientalske tepper

 

De fleste huseiere elsker sine favoritter innen orientalske tepper på grunn av alle egenskapene. Når det er laget av naturlige fibre som silke, ull og bomull, har teppet godheten og kvaliteten til disse materialene. De er ekstra holdbare og håndterlige, og er et fremtredende valg både for huseiere og til kommersiell bruk. Bortsett fra å fremheve et kunstnerisk preg i huset ditt, sikrer det også helse og velvære for familie og gjester som blir eksponert for et slikt teppe. Siden produktet har enorme fordeler å tilby deg, er det også ditt ansvar å sikre teppets velvære og gi det riktig pleie.

Når det gjelder å ta vare på et orientalsk teppe på riktig måte, trenger du ikke å legge mye innsats i det, siden det naturlig har mye med å håndtere dårlige elementer å gjøre. Fortsatt kan disse orientalske teppene slite med å bekjempe sine naturlige fiender som fuktighet, sollys, teppebiller og møll. Her er noen måter du kan beskytte dine orientalske tepper fra elementene:

  • Beskytt mot sollys

Sollys kan være en av grunnen til at orientalske tepper skades tidlig. Direkte sollys fra vinduer og dører kan skade kvaliteten og utseendet til teppet og gjør det mer utsatt for å blekes eller misfarges. Enten teppene er naturlig eller syntetisk farget, er effekten lik for begge metoder. Du kan forhindre en slik eksponering for sollys ved å bruke gardiner eller å få profesjonelt tildekkede vinduer som kan hindre solstrålene fra å komme inn i huset ditt.

  • Beskytt mot mugg og jordslag

Mugg og jordslag på teppene er vanligvis et resultat av langvarig, oppsamlet vann i teppene. Så det er viktig at du tørker teppet raskt hvis det ved et uhell blir vått. Støvsuging av teppet er den beste måten å trekke vannet ut av teppet på. En annen måte er å raskt presse ut så mye vann du kan. Du kan også rulle sammen teppet og henge det på noe til vannet slutter å dryppe. I tillegg kan du få hjelp av en profesjonell spesialist på rensing av orientalske tepper.

  • Beskytt mot teppebiller

Med sine flerfargede merker på ryggen er teppebiller en vanlig årsak til skader på teppene. De spiser opp bomullen eller ullen og etterlater seg destrukturerte frynser og hull i teppet. Den beste løsningen for å bli kvitt teppebiller er å lagre teppene forsiktig. Hvis du har en hage i nærheten bør du sørge for at teppene er lagret langt borte fra et slikt nødstilfelle. I tillegg kan du bruke insektsspray for å få dem ut av teppene.

  • Lagre ditt orientalske teppe forsiktig

Lagring av teppene er viktig, og derfor trenger du å være nøye på hvor du lagrer teppene. Mange huseiere foretrekker å plassere teppene i et mørkt rom som ikke bare er utsatt for mer støv og rusk, men de inviterer også møll og biller til å invadere teppene. Dette bør ikke være praksis for å lagre tepper, men å legge dem i et opplyst rom samt å sørge for å rense slike lagrede tepper ofte nok til å forhindre invasjon av møll og biller.

 Til slutt

 Når du kjøper dette førsteklasses kunstverket av et tekstil må du også sikre at det holdes godt ved like. Så følg tipsene over for å holde kvaliteten og holdbarheten til dine orientalske tepper ved like.