Joitakin Epäkäytännöllisiä Maton Värejä

Oletko kyllästynyt tavallisen värisiin ja tyylisiin mattoihin? Haluatko piristää kotisi värimaailmaa muutamalla ei niin perinteisen värisellä matolla? Jos vastasit kyllä, kuka estää sinua tekemästä juuri tätä. 

No, hyvät ihmiset, muutamien mattojen värien ajat ovat ohitse. Nykyään voit ostaa mattoja monina eri kokoina, muotoina ja erityisesti kaikissa sateenkaaren sävyissä. Tumma ja auktoriteettinen musta matto tai sensuelli ja itsevarma punainen matto – voit hankkia minkä tahansa värisen maton tekemään kodistasi esteettisen näköisen.

Värikkäiden mattojen kanssa pystyt helposti luomaan erilaisia sisustusteemoja makuuhuoneeseen. Mene boheemiin suuntaan rohkeilla väreillä tai kokeile modernia sisustusta pastelliväreillä – kaikki on mahdollista. Jos etsiskelet nyt epätavallisia mattojen väri-ideoita, meillä on sinulle paletillinen vaihtoehtoja.

Sininen matto

Kun haluat tuoda makuuhuoneeseen kotoisuutta ja rauhaa, leikittele sinisen eri sävyillä. Merensinisen rauhallisuus ja taivaansinen rentouttava väri – voit kokeilla eri sinisen sävyjä matoissa makuuhuoneessasi luodaksesi rentouttavan ympäristön. Käytä sinistä mattoa koristeena luodaksesi kontrastia huoneeseen. Kun kävelet rauhallisen sinisellä matolla, tunnet käveleväsi pilvissä tai veden pinnalla.

Lämpimän vihreä matto

Lämmin luonnollinen vihreä, kuten oliivi, sammal tai muut sameat vihreän sävyt voivat olla ideaaleja valintoja matolle. Lämpimien vihreiden sävyjen avulla pystyt luomaan vahvaa sanomaa sekä neutraalia tyyliä. Parasta vihreässä värissä on sen kyky luoda luonnollista sekä maanläheistä tunnelmaa kotiisi. Vihreä auttaa myös imemällä itseensä lämpöä. Tuo luonto sisälle käyttämällä lämpimiä vihreän sävyjä muissakin sisustuselementeissä mattojen lisäksi.

Musta matto

Kyllä, luit oikein. Musta matto voi olla paras tapa toivottaa tervetulleeksi ei perinteikkyyttä kotiisi. Mustaa väriä pidetään rohkeana, eleganttina ja vapauden värinä. Musta väri sopii todella hyvin moderniin teollistyylisiin taloihin, joissa on kultaisia ja hopeisia koristeita. Erityisesti, kun sisustat poikamiesboksia, kokeile mustaa ja paljon puhuvaa mattoa eläinprintillä varustettuna. Kun haluat rikkoa monotoniset traditiot, kuten punaiset ja karamellin väriset matot, musta on oikea ratkaisu. 

Harmaa matto

Jos musta on liikaa sinun makuusi, tyydy neutraalimpaan harmaaseen mattoon. Harmaa matto heijastaa lämpöä ja kotoisuutta plus se toimii täydellisesti muiden värien kanssa. Luodaksesi klassisen modernin kodin ei niin näyttävillä väreillä valitse harmaa. Vahvan harmaan lisäksi muutkin harmaan sävyt, kuten vaalean harmaa, ovat nykyään trendikkäitä.

Punertava & marjainen matto

Punertavat ja marjaiset sävyt ovat uusi trendi mattoalalla. Nämä värit tuovat onnea, piristystä ja kirkkautta kotiisi. Kun tavoitteena on luovan eloisa ympäristö kotiisi, valitse punertava tai marjainen matto. Nämä värit ovat todella trendikkäitä, mutta lisäksi näyttävä orkidean väri sai vuonna 2014 Pantonen vuoden väri palkinnon. Vaaleat punertavat värit ja tummat marjaisat värit sekä purppura ovat kaikki trendikkäitä epäkäytännöllisiä mattojen värejä nykyään. 

Oranssi matto

Saattaa kuulostaa niin väärältä edes harkita oranssia mattoa, mutta se ei ole yhtä paha miltä kuulostaa, kunhan tuot esiin maton oikeilla kontrastiväreillä. Jos asut lumisella alueella, jossa lämpötilat pysyvät aina lähellä nollaa, sinun kannattaa hyödyntää kaikki mahdollinen lämpö ja oranssit matot heijastavat täydellisen määrän lämpöä sekä kotoisuutta. Teet olohuoneesta tai makuuhuoneesta helposti lämpimän rohkeilla oranssin sävyillä. Lisäksi jos asut söpössä talvimökissä, puun kontrastiväri sopii hyvin yhteen oranssin maton kanssa.

Nykyään ei ole mitään yhtä mahtavaa kuin epätavalliset ja oudot värit miettiessäsi maton hankintaa. Eli voit ostaa maton missä tahansa sävyssä, jonka sinä itse haluat, ja luoda modernia sisustusta kotiisi. Älä ujostele värien kanssa valitessasi mattoa kotiisi.