Tips til at opmåle trapper og gang til præcis tæppeløber-installation

Tøj, der ikke passer ordentligt, gør os meget utilpasse, og er ofte grunden til, at vi kommer ud for ulykker, da vi kan sidde fast i vores eget tøj. Overvej nu at have et utilpasset tæppe på din trappe. Nogle hjørner er skarpe; i nogle hjørner af trappen ser du tæppet hænge, nogle stykker af dit tæppe kæmper for at passe ind – alt er dårligt lavet. Det er dette scenario, du kan komme ud for, hvis du ikke opmåler din trappe ordentligt, før du lægger et tæppe. 

Af denne grund er du nødt til at vide, hvordan du opmåler din trappe ordentligt. Men i dag skal du ikke blot lære, hvordan du tilpasser tæpper til trappen, men også gøre det interessant ved at tilføje noget liv til hele processen. Ofte ser vi, at trapper belægges monotont bare for din og dine trappers sikkerhed. Den rette måde at dække og sikre din trappe er med tæppeløbere eller gangtæpper. 

Fordele ved at lægge en tæppeløber på trappen

Vi har måske set forskellige typer af tæpper på trappen, og kender ofte kun til én fordel ved det, dette er sikkerhed. Men dette er ikke alt; tæpper og gulvtæpper kan også bruges til æstetiske behov. At lægge en tæppeløber på trappen hjælper med at reducere støj, og ser på samme tid majestætisk ud, når du går op og ned. Tæppeløbere er en klassisk måde at tilføje en kant til dit hus. De hjælper dig med at undgå at glide, og du får også lov til at lege med mønstre på din tæppeløber. 

Ligesom ikke alle hjem er ens, er det heller ikke fair over for dit hjem at gå ud fra, at alle trapper er. Når du går rundt, kan du finde en standardstørrelse af tæppeløbere til dine trapper. Standardtæpperne undlader ofte at tjene formålet. Det er derfor vigtigt at opmåle tæppeløber i metermål fra TrendCarpet. Derefter bør du prøve at specialdesigne dit tæppe fra et godt sted. Men før du spørger efter specialdesignet, er du nødt til at vide, hvordan du opmåler tæppeløber i metermål. De fleste af os gør det forkert, men vi er her for at hjælpe dig med at gøre det rigtigt. Så lad os komme i gang med vores opmåling. 

Hvordan opmåler du din trappe? 

Før du begynder, skal du have det basale udstyr, der vil hjælpe dig med dine opmålinger. Så skaf dig et målebånd, en lommeregner til at udregne ting, papir til at notere dine opmålinger, og hvis det er muligt en assistent, der kan hjælpe dig med dette. Nu skal du blot forstå de forskellige dele af din trappe for at begynde dine opmålinger. 

  • Trin: Dette er den flade overflade, hvor du sætter dine fødder. 
  • Stigning: Dette er højden af én blok af dine trapper. 
  • Landing: Det større område imellem opdelingen af trappen. 

STEP 1

Start med at opmåle længden af trinnet af dine trapper. Målet kan du tage af det sidste trin for at gøre det let. Noter dette ned. Vær sikker på at du måler længden i forhold til dit behov. Det er op til dig, om du kun vil dække midten af dine trapper, eller ønsker fuld dækning.  

STEP 2

Mål nu stigningen. Når du gør dette, skal du være sikker på ikke at lave fejl, da dette vil give et utilpasset tæppe. Og dette kan virkelig ødelægge dine opmålinger. Mål nu landingsområdet. Gør dette fra kant til kant for at opmåle ordentligt. Herefter skal du tæppe antallet af trappetrin (husk at ekskludere landingen fra dette tal). 

STEP 3

Nu er det tid til at bruge din lommeregner. Gang længden af trinnet med antallet af trappetrin og plus med dimensionerne af din landing. Gør det samme med opmålingen af stigningen. Du har nu to data, som er længden og bredden af din tæppeløber, som du skal bruge for at få et tæppe, der passer perfekt til din trappe. 

Konklusion

Vi vil rigtig gerne hjælpe dig mere med at finde den perfekte tæppeløber til din trappe. Den bedste og letteste måde at løse dette på er ved at kontakte et pålideligt sted, hvor du kan få det rige stof, perfekte fit og smukke designs.